Amiről eddig nem tudtál...

júl292014

 

 

 

“Mint tudjuk a C-vitamin a legfontosabb antioxidáns forrásunk. Elengedhetetlen az emberi szervezet számára, és hiánya súlyos betegségekhez vezethet. Bár már régóta tudja az orvostudomány hogy a rák megelőzésének és még rengeteg súlyos betegségnek egyik leghatásosabb ellenszere, a köztudatban azonban még mindig nem terjedt el igazán ennek jelentősége. De miért?”phpThumb_generated_thumbnailjpg

C-vitamin. Miért hazudnak nekünk?

Az a nézet egyre ismertebb, hogy túladagolható. De vajon mi az a mennyiség, ami valóban káros, ha egyáltalán tényleg káros, és mi az a mennyiség, ami tényleg elengedhetetlen ahhoz, hogy sikeresen felvegyük a harcot a káros környezeti hatások miatt kialakuló betegségek ellen? Kinek és miért áll érdekében hogy ne nagyon tudjunk erről?

Mekkora is az ideális mennyiség? És miért nem hívják fel igazán a figyelmet ???

Érdekességképpen Szentgyörgyi Albert, a C-vitamin felfedezője 86 éves koráig napi 1000 mg-ot vitt be a szervezetébe. Miután 86 éves korában tüdőgyulladást kapott felemelte az adagot napi 8000 mg-ra és hamarosan felépült. Csak a viszonyítás kedvéért Hazánk legnépszerűbb vitaminokat forgalmazó cégének multivitamin termékében mindössze 125 mg található tablettánként.

A napi minimum bevitelt 60 mg-ra állapították meg több évtizede. Ez az a mennyiség, ami alatt kialakul a skorbut. Tehát ez a 60 mg körülbelül arra elég, hogy ne haljunk meg, viszont ez a 125 mg korántsem elegendő ahhoz, hogy tapasztaljuk bármilyen pozitív hatását is ennek a vitaminnak. Körülbelül annyi a jelentősége, hogy a haldoklásnál azért kicsit jobban érezzük magunkat.

Testünk nem képes előállítani az aszkorbinsavat (C-vitamin), ezért külső forrásból kell bevinnünk. Azonban vannak olyan állatok, amelyek képesek arra hogy saját maguk termeljék meg. Az ő napi előállított C-vitamin mennyiségük 3000-15000 g között mozog. Ha átszámoljuk, egy átlagos 70 kg-os emberre ezt a mennyiséget azt kapjuk, hogy a mi C-vitamin szükségletünk valahol  1000-10000 mg között van. Nos, ehhez képest a nagyon drágán megvásárolt multivitaminokban, 125 mg található. Láthatjuk a hatalmas különbséget. Számomra elképzelhetetlen hogy ezekkel az adatokkal ne lennének tisztában a gyógyszergyártó cég egyetemet végzett szakemberei.

De akkor miért nem tesznek több C-vitamint a tablettákba, és miért nem hívják fel igazán a figyelmet az aszkorbinsav jelentőségére?

válasz egyszerű. Nem érdekük hogy az emberek egészségesek legyenek!

A vitamingyártó és gyógyszergyártó cégek egy kézben vannak. A beteg emberekből profitálnak, de ha évente nem fáznának meg több milliárdan és szaladnának a gyógyszertárba drága gyógyszerekért, valószínűleg csődbe mennének. Ezzel szemben a C-vitamin kilós kiszerelésben potom pénzért beszerezhető. Szentgyörgyi véleménye szerint nem is vitaminként kellene gondolni rá inkább, mint egy teljesen alapvető élelmiszerre. A boltokban, a polcokon a liszt és a cukor mellett lenne a helye kilós kiszerelésekben.

Forrás: http://www.vitalzone.hu/   (Köszönjük!)

 

 

Amiről eddig nem tudtál... hozzászólásai

Szólj hozzá

0.014 mp