Csipkebogyóval a koleszterin ellen

CSIPKEBOGYÓ(Rosa canina) hecserli, peccs, macies

Friss kutatások szerint a csipkebogyó C-vitamin-tartalmánál fogva igen hatékony gyulladásgátló, továbbá megvéd a szívbetegségektől, csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet.

Az apró, piros bogyókat, melyek a rózsák elnyílása után jelennek meg a bokrokon, évszázadok óta használják a népi gyógyászatban ízületi gyulladások ellen. Egy tanulmány pedig kimutatta, hogy azoknak az ízületi fájdalmakkal küzdő betegeknek, akik napi rendszerességgel fogyasztottak csipkebogyó-kivonatot tartalmazó tablettát, negyven százalékkal csökkent a fájdalmuk, és 25 százalékkal javult a mozgásképességük.

A csipkebogyókúra után a betegek vérnyomása átlagosan 3,4 százalékkal, míg koleszterinszintjük öt százalékkal csökkent. További tesztekből kiderült, hogy az úgynevezett rossz koleszterin (LDL) szintje - amely gyakran áll a szívbetegségek hátterében - még nagyobb, 6 százalékos csökkenést mutatott.

Ilyen jótékony hatással van azoknál a betegeknél is, akik a hagyományos koleszterinszint-csökkentő gyógyszereket mellékhatásaik miatt nem tudják szedni.

Csipkebogyóval a koleszterin ellen hozzászólásai

  • HIT-ELESÉG HIT-ELESÉG:

    Egyetértek, a csipkebogyó egyik leghasznosabb gyógynövényünk!

Szólj hozzá

0.048 mp