Gyomorfekélyre-friss káposztalé

 

                       

A káposztáról: Egyike a legrégebbi zöldségeknek már az 16oo-as években ismerték és változatos formában készítették.

 

 • A kutatások bizonyítják, hogy  a rendszeres káposztafogyasztás segít a a rák kialakulásának megelőzésében. Azon férfiak, akik rendszeresen naponta káposztát fogyasztottak 66 %-al kiesebb mértékben voltak kitéve a vastagbél daganatoknak, mint azon társaik, akik étrendjében a káposzta nem volt jelen.
 • Nem hiába nevezzük a zöldségeket és gyümölcsöket vitális ételeknek, hiszen igazán megérdemlik ezt az elnevezést. A káposzta B6, mangán, B1 vitamin, piridoxin (vitamin B6) pantotén sav (B5 vitamin), vas, magnézium, foszfor, kalcium tartalma a csontok és szívérrendszer ideális működését támogatja. Gazdag K vitamin tartalma a szervezet napi szükségletének 85%-át biztosítja. Ez védőfaktor lehet az Alzheimer kórral szemben. C vitamin tartalma sem elhanyagolható, egy adag káposztasaláta fogyasztás fedezi a napi fél adag C vitamin szükségletet.
 • A frissen csavart káposzta leve a népi gyógyászatban a legjobb gyógyír a gyomorfekélyre. Ezt a tudomány is igazolja, hiszen kimutatták, hogy   a káposzta sikeresen alkalmazható a gyomorfekély gyógyításában. 
 • Napi 1 csésze frissen csavart káposzta leve 1o napi fogyasztás esetén gyógyítja a kezdődő gyomorfekélyt.
 • Ha valaki fogyni szeretne, akkor ideális a káposzta csavart leve. Gyakorlatilagkalóriaszegény és egy helyes fogyókúra elengedhetetlen eleme.

                                 

Gyomorfekélyre-friss káposztalé hozzászólásai

 • Szűcs Katalin Szűcs Katalin:

  Üdvözlöm!

  Szeretné m kérdezni, hogy a gyümolcscentrifugával tudok káposztalavet készíteni?
  Bocsánat, ha nagyon buta kérdés lenne.

  Köszönettel,
  Szűcs Katalin

  • Murokoldal Murokoldal:

   Kedves Szőcs Katalin!
   Őszintén szólva, nem próbáltam, de, ha eléggé összetőrné is, mindenképpen le kellene szűrni a rost miatt, ami nem kerűlhet a beteg gyomorba. Szerintem egyszerübb lereszelni, de megpróbálhatja pépesiteni is, ha úgy könnyebbnek tűnik. Lényeg a tiszta lé nyerése.

  Szólj hozzá

0.061 mp